Volvo XC40 здобув найвищу оцінку IIHS

11:12 | ГРУДЕНЬ 17 2022
Volvo XC40 здобув найвищу оцінку IIHS

Volvo XC40 – єдиний кросовер (малий SUV), що здобув загальну оцінку «Добре» у кожній категорії найтривалішого краш-тесту від Страхового інституту шосейної безпеки (IIHS).  

Станом на грудень 2022 року лише два автомобілі отримали загальну високу оцінку в оновленому тесті з фронтального зіткнення зі зміщенням 2.0. Volvo XC40 став єдиним компактним кросовером, який відзначили загальною оцінкою «Добре». Він також отримав оцінку «Добре» в кожній окремій категорії тестування мінімального ризику травмування всіх пасажирів в авто.

Страховий інститут шосейної безпеки відновив свій найтриваліший краш-тест з оцінювання помірного перекриття передньої частини авто. Передбачено, що тестування допоможе нівелювати зростаючий розрив у захисті пасажирів спереду та ззаду. Відтепер, щоб отримати оцінку «Добре» автомобілям недостатньо вказувати мінімальний ризик травмування пасажирів переднього ряду. Нововведення у тесті – це вимога відображати і мінімальний ризик травмування пасажирів другого ряду.

Volvo Cars – єдиний автовиробник із найвищими показниками безпеки у нещодавно запроваджених тестах. Це вкотре доводить, що Volvo – одні із найбезпечніших транспортних засобів на світовому автомобільному ринку.

Volvo XC40 був презентований у 2002 році, а перше покоління позашляховика отримало оцінку «Добре» від IIHS у 2014 році – одразу після запровадження краш-тесту з малим перекриттям для передньої частини авто. Страховий інститут шосейної безпеки відзначив, що багато автомобілей зазнали значних структурних змін, щоб отримати високі результати у цьому тесті. Водночас XC90 із базовою платформою 2003 року навіть у 2014 році вражав своїми результатами.

В той же час XC40, презентований у 2017 році, пройшов додаткове нове тестування без попередніх серйозних структурних змін.

«Volvo Cars проєктує та створює автомобілі відповідно до власних суворих стандартів безпеки. Дослідження наслідків реальних аварій – основа для подальших оновлень авто», — сказав Томас Броберг, виконуючий обов’язки керівника Центру безпеки Volvo Cars. — «Перевірка Volvo експертами Страхового інституту шосейної безпеки у останніх випробуваннях вкотре демонструє головний принцип бренду – безпеку».

Чергова відзнака доповнює низку попередніх нагород: у квітні 2022 року кожен протестований Volvo, включно з плагін-гібридами та повністю електричними авто, здобув найвищий рейтинг від Страхового інституту шосейної безпеки. Того ж місяця Volvo Cars встановила черговий рекорд за  найбільшу кількість нагород IIHS TOP SAFETY PICK+ 2022 року. А це – найкраще відображення прагнень Volvo Cars бути лідером у сфері безпеки.