Невеликі, але потужні відгуки ЗМІ: ось що світові ЗМІ кажуть про Volvo EX30

11:01 | СІЧЕНЬ 12 2024
Невеликі, але потужні відгуки ЗМІ: ось що світові ЗМІ кажуть про Volvo EX30

Останніми тижнями журналісти автомобільних і лайфстайл-видань з усього світу випробовували новий компактний Volvo EX30 у Барселоні.

Існує декілька причин, чому багато медіа тест-драйвів в Іспанії та схожих регіонах. Тоді як зимові дні в Швеції зараз похмурі та крижані, клімат у Барселоні та навколо неї все ще дарує багато яскравих і сонячних днів. Це ідеальні умови для представників ЗМІ, щоб уперше випробувати Volvo EX30 — новий повністю електричний компактний кросовер.

Протягом декількох тижнів майже 550 представників ЗМІ прибули до Барселони, щоб сісти за кермо EX30. Ще до проведення тест-драйву EX30 уже отримав декілька престижних нагород від Sunday Times і The Sun у Великій Британії. Тепер зі свого особистого досвіду використання автомобіля багато представників ЗМІ погодилися з думкою цих видань.

Найбільше позитивних коментарів було щодо дизайну та ціни; багатьом журналістам важко було повірити, що електричний Volvo доступний за такою ціною. Їм також сподобалася його практичність і динаміка кермування. Багато хто також позитивно відгукнувся про запас ходу.

Багатьох журналістів та інфлюенсерів також вразили показники сталого розвитку Volvo EX30. Їм сподобалися розумні дизайнерські елементи в інтер’єрі, використання великої кількості природних матеріалів і вторинної сировини та низький вуглецевий слід автомобіля.

Перегляньмо деякі з найкращих відгуків:

    • У п’ятизірковому огляді британське видання Stuff робить висновок, що EX30 — це «майже ідеальний» електромобіль: «Можливо, новий EX30 від Volvo — це невеликий електромобіль, але в ньому поєднано все найкраще від скандинавського бренду».

 

    • Британські колеги з Auto Express описують EX30 як «привабливий електромобіль» і «чудовий електромобіль, особливо за таку ціну».

 

    • Німецький журнал Autobild вважає EX30 «справжнім скарбом» у своєму сегменті. «У нього ідеальне керування, він комфортний, швидкий і безпечний, а його варіант зі збільшеним запасом ходу проїжджає майже 500 кілометрів».

 

    • «Чи буде це занадто, якщо я скажу, що EX30 — це найвеселіший Volvo, на якому я коли-небудь їздив?» — пише водій-випробувальник від японського видання webCG.

 

    • Нідерландський журнал Autoweek робить висновок, що EX30 «загалом виправдовує високі очікування», і зазначає, що це «електричний SUV, який пропонує багато переваг у вигляді зовнішності, інтер'єру та динаміки водіння за свою ціну».

 

    • Американське видання Digital Trends попереджає інших виробників автомобілів і стверджує, що «компанія Volvo підняла планку цінності електромобілів». EX30 — це «чудовий автомобіль, який завдяки поєднанню низької базової ціни (…) і високого рівня функціональних можливостей докорінно змінює правила гри».

 

    • «Цей маленький автомобіль зручний, надійний і сповнений особливим шармом – від його впевнених «дорожніх манер» і до вмілого використання внутрішнього текстилю», — пише американський вебсайт Autoblog.

 

  • Motor Trend вважає EX30 «хітом» і говорить, що EX30 «має все необхідне, щоб захопити ринок електромобілів штурмом».

 

Звісно ж, була й критика. Деяким рецензентам довелося трохи звикнути до інтерфейсу сенсорного екрана, тоді як кільком пілотам не вистачило дисплея водія за кермом.

Проте зауважень було небагато, і аналіз показав, що 95 % відгуків загалом були позитивними. Чимала заслуга в цьому належить експертам Volvo із продукту, які витратили багато часу на заході, допомагаючи медіа-гостям зрозуміти контекст усіх напрямків дизайну та розробки автомобіля.

На додаток до схвальних відгуків від ЗМІ, новий EX30 нещодавно затвердив свою позицію як магніт для нагород, отримавши звання «Автомобіль 2024 року» від Carwow серед сотень випробовуваних автомобілів. Крім того, TopGear.com присвоїв невеликому, але потужному EX30 звання «Ековоїн року» за 2023 р., визнаючи наші далекосяжні зусилля досягти найменшого вуглецевого сліду серед усіх автомобілів Volvo на сьогодні.*

* Розрахунок вуглецевого сліду нижче 30 тонн протягом 200 000 км водіння базується на використанні заряду електроенергії із суміші електроенергії EU27, виробленої з викопного палива. Найнижчий вуглецевий слід серед усіх автомобілів Volvo на сьогодні стосується доступних у всьому світі автомобілів із понад 200 000 км водіння.