Volvo XC60 та Volvo XC40 – бестселери в сегменті преміальних середньорозмірних SUV та преміальних компактних кросоверів згідно з результатами продажів за перше півріччя 2022 року

16:07 | ЛИПЕНЬ 12 2022
Volvo XC60 та Volvo XC40 – бестселери в сегменті преміальних середньорозмірних SUV та преміальних компактних кросоверів згідно з результатами продажів за перше півріччя 2022 року

 

Volvo Cars повідомляє, що за перше півріччя 2022 року у світі продано 291 301 авто. Це на 23.5% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що пов'язано з дефіцитом комплектуючих. Водночас зростає тренд на придбання електромобілів: їх частка склала 7,6% від загального обсягу продажів, що втричі більше ніж у першому півріччі минулого року. Майже кожен третій автомобіль Volvo, проданий протягом першої половини 2022 року, є електрифікованим (повністю електричним або плагін-гібридом).

Українці теж активно підтримують світові тренди: за перше півріччя 2022 р. частка електромобілів у продажах Volvo досягла рекордних 24%! Загалом же продано 219 автомобілів.

Volvo XC60 з результатом 74 авто став бестселером у сегменті преміальних середньорозмірних SUV, а XC40 із 54 реалізованими авто – посів перше місце в сегменті преміальних компактних кросоверів. Традиційно, найбільшою популярністю серед моделей Volvo користується позашляховик XC90 з 76 проданими авто.

Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo в Україні, зазначає: «Після початку паливної кризи в Україні попит як на електрокари, так і на плагін-гібриди, збільшився у декілька разів: продажі повністю електричного XC40 Recharge та плагін-гібрида XC60 Recharge зросли в порівнянні навіть з довоєнним періодом. Наразі всі моделі Volvo доступні для замовлення у виробництво».

Очікується, що вже у липні цього року в Україні з’явиться оновлений флагман Volvo XC90 із вбудованими сервісами Google та збільшеним на 40% запасом ходу для плагін-гібридної версії. А у вересні презентують одномоторну модифікацію виключно електричного кросовера C40 Recharge із запасом ходу 450 км.

У Volvo Cars переконані, що найближчими місяцями дефіцит комплектуючих буде подолано і виробництво лише зростатиме, що дозволить задовольнити незмінно високий попит на автомобілі Volvo в усьому світі. Кількість замовлень у червні підтверджує особливу популярність лінійки Volvo Recharge – таку назву мають всі автомобілі бренду з повністю електричною або плагін-гібридною силовою установкою: XC60 Recharge – реалізовано 18 275 авто, XC40 Recharge – 10 194 авто та XC90 Recharge – 9 949 авто.

Тенденції щодо продажів автомобілів Volvo підсилюють амбітність планів Volvo Cars: здійснити повну електрифікацію свого модельного ряду. Компанія прагне вже до 2030 року виробляти виключно електромобілі, а до 2025 року такі авто мають становити половину обсягу продажів Volvo.