Нова платформа для 500 нових стартапів щороку від Volvo Cars та Plug and Play

13:05 | ТРАВЕНЬ 11 2023
Нова платформа для 500 нових стартапів щороку від Volvo Cars та Plug and Play

Volvo Cars та глобальна інноваційна платформа Plug and Play популяризують сучасні технології для сталої мобільності у динамічному скандинавському регіоні. Перший результат партнерства – відкриття нової інноваційної платформи в рідному місті Volvo Cars – шведському Ґетеборзі.

Volvo Cars – партнер-засновник нової платформи. Планується, що до неї долучатимуться понад 500 стартапів щорічно, поступово будуть приєднуватися й інші партнери.  

Plug and Play допомагає компаніям із акціями блакитних фішок* комунікувати із низкою стратегічно відібраних стартапів. Маючи 50 офісів у всьому світі, вона контролює екосистему з понад 50 000 стартапів і 500 партнерів. Plug and Play вражає списком випускників, серед яких Dropbox, Paypal, Trulioo та Rappi.

Співпраця із Plug and Play підкреслює сміливі амбіції Volvo Cars – очолити трансформацію автоіндустрії, що швидко змінюється. До 2030 року всі Volvo будуть повністю електричними. Вони продаватимуться онлайн та працюватимуть на інноваційних процесорах із власним програмним забезпеченням. Із часом завдяки регулярним бездротовим оновленням ці електромобілі ставатимуть все кращими.

 «Щоб очолити трансформацію автомобільної промисловості, Volvo Cars постійно розширює свої технологічні межі, — сказав Хав’єр Варела, операційний директор і заступник генерального директора. — Для досягнення успіху потрібно працювати з лідерами, і партнерство з Plug and Play, беззаперечно, наближає Volvo Cars до мети».

Активна мережа стартапів

Volvo Cars та Plug and Play планують створити активну мережу стартапів з усього світу. Більш ефективна та структурована взаємодія із стартапами пришвидшить технологічну трансформацію та допоможе тісніше співпрацювати із партнерами уздовж ланцюга створення вартості.

Стратегічним партнером для стартапів та потенційних партнерів, що прагнуть очолити майбутній технологічний розвиток, є Volvo Cars Tech Fund – корпоративний відділ венчурного капіталу. Через нього Volvo Cars інвестує стратегічні кошти у стартапи, що формують майбутнє транспорту та мобільності. Наприклад, успішні інвестиції у Luminar допомогли інтегрувати технологію lidar у новий флагманський SUV – Volvo EX90.

Інноваційна платформа у шведському м. Ґетеборг зосередиться на стійкості та цифровій мобільності. Розташована у Ліндхольмені, наукомісткому та експансивному районі міста, платформа допоможе шведським компаніям комунікувати зі стартапами, що розробляють інноваційні технології майбутнього.

Партнерство з Plug and Play – це унікальний погляд на останні технологічні тенденції. Відтепер Volvo Cars із легкістю контактуватиме із лідерами галузі та керівниками найвищого рівня. Вони готові поділитися прогресивним досвідом і засвоєними уроками відповідно до вимог.

«У результаті співпраці Plug and Play та Volvo Cars, двері нової інноваційної платформи у м. Ґетеборг відчиняться, — сказав Саїд Аміді, засновник і генеральний директор Plug and Play Tech Center. — Розташована у центрі подій – місті, що буквально переповнене технічно потужними компаніями та насичене традиціями з автоіндустрії, платформа стане центром інновацій для стартапів і корпорацій».

* Акції надійних, а також найбільших та ліквідних компаній зі стабільними показниками одержуваних доходів і виплачуваних дивідендів