Volvo переміг в номінації «Компактний SUV» на «Авто Лідер 2021» в Україні

17:12 | ГРУДЕНЬ 07 2020
Volvo переміг в номінації «Компактний SUV» на «Авто Лідер 2021» в Україні

Компактний кросовер Volvo XC40 із плагін-гібридною технологією отримав перше місце у номінації «Компактні SUV» у рамках премії «Авто Лідер 2021» від AUTO.RIA. Щорічна премія «Авто Лідер 2021» відзначає топові моделі авто у різних категоріях для створення незаангажованого рейтингу нових автомобілів в Україні.

У номінації взяли участь 7 автомобільних брендів, більше 340 000 українців ознайомилися з номінантами. Загалом 115 000 користувачів обирали автомобілі у 9 різних номінаціях. Основну роль зіграли 30 000 голосів, які в AUTO.RIA назвали вирішальними.

В Україні компактний кросовер Volvo XC40 Plug-in Hybrid з’явився у вересні 2020 року, наразі доступний для тест-драйву в офіційних дилерських центрах Volvo. Вартість у комплектації Momentum стартує від 1 654 735 гривень*.

Окрім компактних розмірів для зручного маневрування, на перемогу Volvo вплинув новий плагін-гібридний двигун Volvo. Виключно на електротязі водій здолає 50 км, а заряджається авто і під час подорожі, і від електричного струму. Кросовер переключається між трьома режимами: електричним, гібридним і максимально потужним (Power). Під час електрорежиму авто не споживає пальне, відсутні викиди вуглецю. Гібридний режим економить пальне – від 2,5 л/100 км – завдяки одночасному використанню бензинового та електричного двигунів. А у максимально потужному режимі Power водій може насолоджуватися справжнім драйвом.

Переваги плагін-гібридного кросовера найбільш відчутні у місті: кросовер підзаряджається електроенергією під час рекуперації. Щоразу гальмуючи у насиченому трафіку, плагін-гібридний Volvo поповнює заряд енергії, а отже і запас ходу на електротязі. Порівняно з XC40 із бензиновим двигуном, плагін-гібридна версія споживає на 70% менше пального*. Завдяки цьому власник зможе більш вигідно продати саме плагін-гібридний автомобіль через 3-5 років.

«Пропонуючи оптимізовані витрати пального через використання плагін-гібриду, Volvo зменшує фінансові витрати власника.  А з усіма інноваційними системами підтримки водія і компактними розмірами – це ще й комфорт і безпека. Впевнений, саме тому українці і віддали свій голос XC40», – прокоментував перемогу Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo в Україні.  

Технічні дані Volvo XC40 Plug-in Hybrid

  • Повна назва: Volvo XC40 T5 Twin Engine
  • Процес заряджання: струм 16 A – 3 години, струм 10 A – 4 години, струм 6 A – 8 годин
  • Економія пального у плагін-гібриді XC40 порівняно з XC40 із ДВЗ: до 70%**
  • Запас ходу на електротязі: 50 км
  • Середній показник витрат пального в режимі Hybrid: 2,5 л/100 км

*Вартість розрахована станом на 07 грудня 2020 року за курсом на winner.ua. Вартість автомобілів є орієнтовною та потребує уточнення у офіційних дилерів Volvo в Україні.

** Під час активного стилю керування, використання клімат-контролю та системи мультимедіа, витрати пального збільшаться через використання ДВЗ для забезпечення енергією всіх систем. Дані орієнтовні і залежать від багатьох факторів. За умов постійного заряджання авто, витрати пального в XС40 Plug-in Hybrid  складають 27.7% від XС40 з ДВЗ.