Volvo Cars Tech Fund інвестує у стартап Spectralics, що спеціалізується на оптичних технологіях та технологіях візуалізації

18:12 | ГРУДЕНЬ 28 2021
Volvo Cars Tech Fund інвестує у стартап Spectralics, що спеціалізується на оптичних технологіях та технологіях візуалізації

Компанія Volvo Cars через фонд венчурних інвестицій Volvo Cars Tech Fund інвестувала в компанію Spectralics. Ця інвестиція дає Volvo Cars доступ до перспективних технологій у сфері оптики та візуалізації на ранній стадії розробки, які можуть сприяти підвищенню безпеки автомобілів і повністю змінити користувацький інтерфейс.

Спираючись на досвід розробок в галузі аерокосмічних технологій, ізраїльська компанія Spectralics створює, включно з апаратним і програмним забезпеченням, найсучасніші системи обробки зображень і оптичні системи, які забезпечують широкий спектр передових оптичних можливостей.

Однією із ключових розробок компанії є Multi-layered Thin Combiner, MLTC (багатошаровий тонкий матеріал з ефектом доповненої реальності). Це новий тип тонкої оптичної «плівки», яка наноситься на прозорі поверхні будь-яких форм і розмірів. При вбудовуванні в лобове скло або вікна автомобіля цю технологію може використовувати для накладення зображень на скло.

У версії для лобового скла технологія створює проєкційний дисплей з широким полем огляду, який формує відчуття перспективи, накладаючи віртуальні об’єкти  на реальне середовище, забезпечуючи безпечне сприйняття дороги.

 «Spectralics — прекрасна компанія з технологією, яка має дійсно багатообіцяючими технологіями, — зазначив Хенрік Ґрін, директор з продукту Volvo Cars. – Підтримуючи їх розвиток, ми можемо розкрити потенціал їх продукції для майбутніх автомобілів Volvo».

Інші потенційні застосування включають такі технології, як розширені фільтри для різних сфер застосування, датчики у салоні, захищені від засліплення фронтальні камери та цифрові голографічні проєкції.

 «Ми пишаємося співпрацею з таким лідером у сфері прогресивних технологій, як Volvo Cars, — зазначив Ран Бар-Йосеф, співзасновник і головний виконавчий директор Spectralics. – Ми знаходимо безліч точок дотику з баченням Volvo Cars у системі взаємопов'язаних проєктів та технологій і переконані, що майбутні Volvo ідеально підходять для нових технологій».

Spectralis є випускником програми MobilityXLab у Гетеборзі, Швеція, та частиною мережі DRIVE у Тель-Авіві, Ізраїль. Обидві ці програми служать акселераторами для перспективних стартапів, які можуть відкрити нові горизонти у секторі мобільності. Volvo Cars є провідним партнером в обох ініціативах з 2017 року.

 «Ця інвестиція є ще одним результатом нашої успішної співпраці з MobilityXlab та DRIVE, і вона поглиблює наші відносини з цими партнерами з інновацій», — зазначив Лі Ма, голова Volvo Cars Tech Fund. «Spectralics добре підходить нам за портфоліо, і ми вважаємо, що їхня технологія здатна встановити стандарт для дисплеїв та камер наступного покоління».

Volvo Cars Tech Fund був заснований у 2018 році та інвестує у перспективні технологічні стартапи по всьому світу. Вона зосереджує свої інвестиції на стратегічних технологічних тенденціях, які трансформують автомобільну промисловість, таких як штучний інтелект, електрифікація та автопілотування.