Технології, якими користуються постійно: за дослідженням J.D. Power 2020, у технічних інноваціях Volvo випереджає решту автобрендів

20:12 | ГРУДЕНЬ 17 2020
Технології, якими користуються постійно: за дослідженням J.D. Power 2020, у технічних інноваціях Volvo випереджає решту автобрендів
  • Індекс сприйняття технічних інновацій у США від J.D. Power 2020 показує рівень сприйняття власниками авто технічних інновацій
  • Порівняно з рештою автобрендів, Volvo отримав найвищу оцінку за технологічні інновації у 2020 році
  • 617 із 1000 – показник індексу інновацій Volvo з-поміж усіх конкурентів
  • Коли технології – не самоціль: на перше місце треба ставити надійність та інтуїтивне використання, аби водій користувався технологіями постійно, а не витрачав даремно кошти

Компанія Volvo Cars отримала найвищу загальну оцінку у масштабному технологічному дослідженні, проведеному J.D. Power у США. Дослідження індексу сприйняття технічних інновацій* демонструє сприйняття власниками авто вдосконалених технічних параметрів. У Volvo найвищий показник індексу інновацій з-поміж усіх конкурентів: 617 із 1000. Його виміряли з огляду на усі вдосконалені технології у лінійці автомобілів.

ТОПОВІ ТЕХНОЛОГІЇ, ВІДЗНАЧЕНІ ВЛАСНИКАМИ

Найвище серед технологій Volvo водії оцінили:

  • Функцію запобігання виїзду на смугу зустрічного руху Oncoming Lane Mitigation (згадану в дослідженні як «Automatic Emergency Steering» — автоматичне керування за надзвичайних ситуацій).
  • Систему попередження про рух у поперечному напрямі під час руху заднім ходом з автоматичним гальмуванням, попередження про транспортні засоби, що рухаються в поперечному напрямі попереду та позаду, а також автоматичне гальмування під час руху заднім ходом.
  • Функцію підтримки безпечної дистанції Pilot Assist (активна допомога водію — Active Driving Assistance), що узгоджується з принципом безпеки — першим пріоритетом шведського виробника.

Серед інших технологій, які не охопило дослідження: камери та датчики з кутом огляду на 360°, функції системи розширеної допомоги у керуванні автомобілем — як-от система інформування про «сліпі» зони — та функція запобігання виїзду за межі дороги.

«У Volvo ми переконані: технології варто застосовувати цілеспрямовано, вони не мають бути самоціллю, — підкреслив Андерс Густафссон, старший віце-президент у країнах Північної та Південної Америки, а також президент і головний виконавчий директор Volvo Car USA. — Ми завжди дбаємо про безпеку. Інновації у нових Volvo додатково підвищують рівень безпеки, тому індекс J.D. Power показує високі оцінки клієнтів».

«Перегони у розробці «обов’язкових» автотехнологій не припиняться ніколи, — каже Крістін Колодж, виконавчий директор із дослідження взаємодії водія та інтерфейсу «людина-машина» у J.D. Power. — Нові технології продовжують бути першочерговим фактором прийняття рішення щодо придбання авто. Однак виробникам важливо запропонувати функції, які власники сприйматимуть як інтуїтивні та надійні. Досвід взаємодії відіграє велику роль: чи буде водій використовувати технологію постійно, чи уникатиме її та почуватиметься, неначе дарма витратив гроші».

Дослідження проводили з лютого по травень 2020 року, а ґрунтується воно на відповідях 82 527 власників нових автомобілів 2020-го модельного року. Опитування проведено через 90 днів після придбання авто. Результати доповнюють щорічне дослідження початкової надійності автомобілів — J.D. Power Initial Quality Study (IQS)SM — та дослідження робочих характеристик, якості виконання і компонування.

Загалом дослідження J.D. Power — Automotive Performance,  Execution and Layout (APEAL) StudySM — також використовується для привернення уваги галузі до будь-яких проблемних сфер і розповсюдження технологій у портфоліо автомобільних компаній. У такий спосіб покращується досвід власників щодо експлуатації та керування автомобілями.

Також цього року у США кросовери Volvo XC90 та XC40 перемогли на щорічній премії від Consumer Guide Automotive — Best Buy Awards. Експерти шостий рік поспіль обирають позашляховик XC90 у категорії «Середньорозмірний кросовер преміум класу 2021». І третій рік поспіль компактний кросовер XC40 перемагає у категорії «Компактний кросовер преміум класу». В обох номінаціях ці моделі Volvo відзначають з року в рік завдяки найкращому співвідношенню ціни та якості у своєму класі.

У грудні 2020 року в Україні кросовер Volvo XC40 із плагін-гібридною технологією — який можна підзаряджати — отримав перше місце у номінації «Компактні SUV» у рамках премії «Авто Лідер 2021» від AUTO.RIA. Щорічна премія «Авто Лідер 2021» відзначає топові моделі авто у різних категоріях, аби створити прозорий рейтинг нових автомобілів в Україні. У номінації взяли участь 7 автомобільних брендів, більше 340 000 українців ознайомилися з номінантами. Основну роль зіграли 30 000 голосів, які в AUTO.RIA назвали вирішальними.

*J.D. Power 2020 U.S. Tech Experience Index (TXI)SM