Volvo Cars відкриє у Кракові новий Tech Hub із розробки програмного забезпечення

16:02 | ЛЮТИЙ 28 2023
Volvo Cars відкриє у Кракові новий Tech Hub  із розробки програмного забезпечення

У новому Tech Hub розроблятимуть ключові функції повністю електричних Volvo. В пріорітеті робота над програмним забезпеченням для головних сфер діяльності Volvo Cars – від основних технологій безпеки, що ґрунтуються на глибокому розумінні причин аварій, до алгоритмів допомоги водієві. Розробка ПЗ для автономного водіння – одне із основних завдань компанії. Інші інженерні цілі – це  розробка підключених функцій наступного покоління або підтримка всіх розробок компанії через аналіз даних.

Очікується, що технологічний хаб розпочне роботу вже до кінця 2023 року, надавши до 120  робочих місць. До 2025 року Volvo Cars прагне працевлаштувати від 500 до 600 людей у Кракові, доповнюючи основні інженерні центри у всьому світі.

 

Керовані програмним забезпеченням

Автомобільна галузь швидко змінюється, та вже очевидно: майбутнє – за електромобілями, що керуватимуться програмним забезпеченням. Найкращим підтвердженням цього є нещодавно презентований повністю електричний SUV Volvo EX90 із двонаправленим заряджанням.

Уявімо майбутній автомобіль Volvo: він повністю електричний, продається онлайн, працює на інноваційних процесорах із власним програмним забезпеченням. Із часом завдяки регулярним бездротовим оновленням цей електромобіль ставатиме все кращим.

«Цілеспрямована та технологічна Volvo Cars створюватиме нове покоління автомобілів Volvo, що будуть чимось більшим, ніж просто транспортом, — сказав Джим Роуен, CEO компанії Volvo Cars. — Це будуть комп’ютери на колесах, що за допомогою нового програмного забезпечення оновлюватимуться через повітря. Краківський технологічний хаб і розширення можливостей для розробки програмного забезпечення – основа майбутнього успіху».

Volvo Cars працює у Польщі близько 30 років. Із широкою мережею технологічних компаній у регіоні, потужним телекомунікаційним сектором та професійними інженерами, Краків – ідеальне місце для побудови нового центру. «Компанія прагне залучити найкращі таланти у всьому світі, маючи центри у  стратегічно важливих місцях», — сказала Ханна Фагер, директор із персоналу.

Автовиробник має мережу інноваційних центрів, стратегічно розміщених у всьому світі, зокрема, у Швеції, Індії, Китаї. Кожен центр має власну сферу діяльності, проте усі об’єднані єдиною метою.

Наразі компанія розпочинає пошук висококваліфікованих інженерів із вбудованого програмного забезпечення, затребуваними також є системні архітектори і тестувальники.