Інвестиції Volvo Cars у шведський завод із метою виробництва електромобілів

23:02 | ЛЮТИЙ 16 2022
Інвестиції Volvo Cars у шведський завод із метою виробництва електромобілів

Компанія Volvo Cars прагне виробляти повністю електричні автомобілі, тому у найближчі роки інвестує понад 1 млрд доларів США* в завод у Торсланді, Швеція. Вона впровадить нові еко-технології та виробничі процеси: технологію лиття великих алюмінієвих корпусних деталей під тиском**, новий завод з виробництва акумуляторних батарей і повністю реконструйовані цехи із фарбування та остаточного випуску авто.

Новий завод у Торсланді працюватиме над виробництвом електромобілів наступного покоління зі збільшеним запасом ходу, швидшим заряджанням та  нижчими витратами, а також вдосконаленим рівнем безпеки та екологічності авто.

Раніше Volvo Cars анонсувала про співпрацю із європейським постачальником акумуляторів Northvolt та мету вкласти кошти у виробництво акумуляторів спеціально для електричних Volvo.

Обидва інвестиційні плани демонструють черговий крок до реалізації стратегії Volvo Cars щодо перетворення на повністю електричну автомобільну компанію до 2030 року.

«Завдяки цим інвестиціям ми робимо важливий крок до повністю електричного майбутнього і готуємося до випуску найдосконаліших електромобілів Volvo, — зазначив Хокан Самуельссон, виконавчий директор компанії. —  Torslanda — наш найбільший завод. Він відіграватиме визначальну роль у перетворенні на виробника повністю електричних автомобілів до 2030 року».

Для електромобілів Volvo, впровадження технології лиття великих алюмінієвих корпусних деталей під тиском є значною зміною. Переваги цієї технології: виливання основних частин конструкції підлоги авто як однієї алюмінієвої деталі знижує вагу, що підвищує енергоефективність і запас ходу на електротязі. Так конструктори Volvo зможуть оптимально використовувати доступний простір усередині салону і багажного відділення, підвищуючи загальну універсальність автомобіля.

До інших переваг такого лиття належить зниження складності виробничого процесу. Відбувається оптимізація витрат на використання матеріалів і логістику, зниження загального впливу на довкілля у всіх виробничих мережах і ланцюжках поставок.

Модернізація фарбувального цеху — це встановлення нового обладнання та впровадження нових технопроцесів, що сприятиме зниженню енергоспоживання і викидів фарбувального цеху.

Новий завод із виробництва акумуляторних батарей інтегруватиме акумуляторні елементи й модулі у конструкцію підлоги автомобіля. Складальний цех реконструюють для розміщення електромобілів наступного покоління, наприклад, одним з акцентів є «місце з’єднання» нижньої частини автомобіля із верхньою на конвеєрі.

Логістичні зони також зазнають реконструкції. Це оптимізує транспортування товарів і запчастин на завод. Компанія також інвестуватиме у зони відпочинку, роздягальні та офіси на території заводу, для покращення умов праці.

«Це визначний день для заводу в Торсланді, адже за допомогою такого інвестиційного пакета ми зробимо завод придатним для майбутнього, — зазначив Хав’єр Варела, керівник відділу інжинірингу та експлуатації Volvo Cars. — Майбутнє компанії повністю електричне, це вимагає різних модернізацій на заводі і гарантуватиме випуск електромобілів найвищої якості».

 

*10 млрд шведських крон

**Плановане впровадження технології лиття великих алюмінієвих корпусних деталей під тиском здійснюється за екологічними дозволами Суду із земельних та екологічних питань.