Функція автономного управління авто Ride Pilot від Volvo Cars дебютує у Каліфорнії

15:01 | СІЧЕНЬ 14 2022
Функція автономного управління авто Ride Pilot від Volvo Cars дебютує у Каліфорнії

Функція автономного управління авто Ride Pilot від Volvo Cars дебютує у Каліфорнії.

Volvo Cars представить клієнтам свою функцію автономного управління авто Ride Pilot спершу у штаті Каліфорнія.

Орієнтуючись на провідний у галузі стандарт безпеки, який буде впроваджено і у наступному поколінні повністю електричних автомобілів Volvo, Ride Pilot прагне вивільнити більше часу для клієнтів і зробити водіння ще більш зручним і приємним.

Щойно Ride Pilot буде підтверджений як безпечний для використання на автомагістралях, він одразу стане доступний як додаткова підписка на майбутньому повністю електричному позашляховику бренду. Новий флагман Volvo буде представлено пізніше у 2022 році.

На своїх автомобілях наступного покоління Volvo Cars встановлює новий стандарт безпеки, використовуючи хмарне оновлення програмного забезпечення у поєднанні з новітнім налаштуванням сенсорних датчиків. ПЗ створено компанією з розробки програмного забезпечення для автономного водіння (AD) Zenseact спільно зі штатною командою розробників Volvo Cars і Luminar — одним з її технологічних партнерів. Набір датчиків — це понад два десятки пристроїв, включно з ультрасучасним сенсором Iris LiDAR від Luminar, які злагоджено працюють із розробленим програмним забезпеченням.

«Ми з гордістю оголошуємо про запланований запуск у США нашої першої по-справжньому автономної функції водіння, оскільки прагнемо встановити новий стандарт автономності без шкоди для безпеки», — зазначив Матс Моберг, керівник відділу досліджень і розробок Volvo Cars. — Використання абсолютно нового програмного забезпечення AD від Zenseact і стандарту LiDAR від Luminar у нашому новому повністю електричному позашляховику є переломним моментом для автомобілів Volvo, а також для автомобільної безпеки та автономного водіння».

Це поєднання програмного забезпечення та датчиків, а також безпека, яку воно гарантує, будуть стандартними та доступними з моменту виходу повністю електричного позашляховика Volvo Cars і покращуватимуться з плином часу. Проте Ride Pilot стане доступним для клієнтів лише після того, як він пройде ретельну перевірку та протокол тестування Volvo Cars. Це перевірка технології на безпеку для використання на автомагістралях у різних умовах.

У межах цього процесу Volvo Cars уже тестує функції автономного водіння на дорогах Швеції спільно з Zenseact і збирає дані у всій Європі та США. До середини цього року компанія планує почати випробування на дорогах Каліфорнії*, де клімат, дорожні умови та нормативно-правова база створюють сприятливі умови для впровадження автономного водіння.

«Упровадження нового стандарту безпеки для галузі вимагає ретельного тестування і перевірки, які будуть розширюватися в усьому світі», — зазначила Одгард Андерсон, генеральний директор Zenseact. — Програмне забезпечення Zenseact AD відіграє ключову роль у цьому новому стандарті та на шляху до нульових зіткнень». 

Щойно Ride Pilot буде підтверджений як безпечний і будуть отримані всі необхідні дозволи, компанія планує спочатку впровадити цю функцію у Каліфорнії, а потім поступово поширити на інші ринки й регіони у всьому світі.

Використовуючи Ride Pilot, водії зможуть вивільнити час за кермом і витратити його на другорядні заняття, як-от читання, робота або спілкування. Ця функція також може допомогти водіям прибути в пункт призначення відпочилими, знижуючи напруження від водіння у заторах чи за інтенсивного руху.

Назва «Ride Pilot» передбачає, чого може очікувати водій: коли автомобіль рухається самостійно, Volvo Cars бере на себе відповідальність за керування, пропонуючи водієві комфорт і душевний спокій.

Сенсор LiDAR від Luminar доповнить п’ять радарів, вісім камер і шістнадцять ультразвукових датчиків у майбутньому повністю електричному позашляховику Volvo Cars. Ця стандартна низка датчиків забезпечує чудовий огляд і надійність сприйняття. Разом із безперервними віддаленими оновленнями програмного забезпечення система надасть Volvo Cars змогу досягти безпечного автономного водіння за допомогою Ride Pilot.

«Концепція Luminar полягає у тому, щоб демократизувати безпеку й автономність наступного покоління, і ми вже бачимо, як це стає реальністю із запуском першого автомобіля на новій платформі Volvo, — зазначив Остін Рассел, засновник і генеральний директор компанії, — завдяки тому, що Luminar є у стандартній комплектації кожного автомобіля, їхній наступний позашляховик має можливість стати найбезпечнішим автомобілем на дорозі».

*Після отримання необхідних дозволів.