Другий електромобіль від Volvo вже в Україні

16:01 | СІЧЕНЬ 25 2022
Другий електромобіль від Volvo вже в Україні

Усередині 2021 року компанія Volvo Cars презентувала свій перший електромобіль XC40 Recharge, а вже у січні 2022 року в Україні з’явилося друге електричне авто бренду – C40 Recharge.

C40 – це перший повністю електричний автомобіль Volvo одразу у двох аспектах:

• Завжди буде доступний лише в електричній версії, без варіантів із двигунами внутрішнього згоряння
• Інтер’єр виконаний виключно без використання шкіри – Volvo вкотре доводить наміри із захисту навколишнього середовища

Серед головних особливостей C40, порівняно із попереднім електромобілем XC40 – це новий купеподібний силует кузова зі звуженою лінією даху, ексклюзивне оздоблення інтер’єру та збільшений запас ходу на одному заряді батареї. Для порівняння: пробіг XC40 становить 418 км, C40 – 444 км.

Збільшений запас ходу

Після електричного XC40 інженери збільшили запас ходу в C40 завдяки обтічному дизайну і двом заднім спойлерам – для зниження лобового опору і збільшення притискної сили. Так покращується аеродинаміка, а водій отримує додаткові 26 км до запасу ходу. Це корисно особливо взимку: якщо авто встигло охолонути за ніч чи декілька годин надворі, для його прогрівання витрачається електроенергія. Хоча й невелика кількість, та у сильний мороз кожна додаткова кВт·год є важливою.

Новий унікальний колір

Спеціально для свого другого електромобіля дизайнери додали у палітру кольорів кузова абсолютно новий – насичений, глибокий темно-синій відтінок Fjord Blue. Скандинавська назва «фйорд» означає «вузька морська затока» – жоден інший Volvo не має у своїй палітрі кольору, що відображає природний відтінок заток у нордичних країнах.

Фіксований панорамний дах

C40 став автомобілем, де у стандартній комплектації завжди присутній панорамний дах та немає люка. Відсутність механічних функцій відкривання даху – це оптимізація освітлення, яку забезпечує довга панорама від передніх до задніх сидінь. Ультрафіолетове випромінювання пропускається у салон на рівні до 0,5% – фактично, ультрафіолет не потрапляє зовсім. Скло панорами блокує 80% сонячного випромінювання: водій рідше користуватиметься сонцезахисним козирком, а кліматична система менше навантажується – це додаткова економія запасу ходу.

Головні фари з піксельною технологією

C40 Recharge першим серед модельного ряду Volvo отримав головні фари з піксельною технологією. Кожен блок фар містить 84 піксельні світлодіоди: вони автоматично реагують на зміни навколишнього освітлення, кожен світлодіод працює незалежно один від одного. Саме тому власник Volvo почувається комфортно – він не засліплює водіїв зустрічного руху, демонструючи повагу до інших. Власне, у цьому полягає турбота бренду щодо всіх учасників дорожнього руху.  

 

Інтер’єр із тривимірним оздобленням

Дизайн окремих елементів інтер’єру виконаний у три шари – на це Volvo надихнули топографічні мапи природних місцин. Відчуття тривимірного простору у салоні надають шари: нижній світловідбивний, середній світлопропускний акриловий та верхній дрібнозернистий матовий із полікарбонату. Усе оздоблення має приховану світлодіодну підсвітку. Такі елементи встановлені на панелі приладів та картах передніх дверей, створюючи враження тривимірного простору. До того ж, декоративні панелі мерехтять під час відчинення дверей – це ексклюзивний вітальний ефект в електричному C40.
Поєднуючи технічні переваги позашляховика із витонченим дизайном кросовера, C40 Recharge вирізняється прогресивнішими технологіями та новим стилем для бренду в інтер’єрі та екстер’єрі. В Україні автомобіль вже доступний для замовлення та тест-драйву в офіційних дилерських центрах Volvo. Стартова вартість моделі від 1 736 000 гривень*.

* Вартість автомобіля розрахована станом на 24.01.2022 року за курсом, розміщеним на сайті winner.ua. Наданий розрахунок є попереднім та вимагає уточнення у офіційних дилерів Volvo в Україні. Остаточна вартість автомобіля вказується у договорі купівлі-продажу станом на дату його укладання.