20 аудіокниг від Volvo для новорічних подорожей

17:12 | ГРУДЕНЬ 22 2020
20 аудіокниг від Volvo для новорічних подорожей

Час новорічних свят — це завжди очікування дива та нових подій, можливість провести затишні вечори з рідними та друзями. Хтось запрошує гостей до себе, а дехто вирушає назустріч пригодам. Та в будь-якому випадку, кожен у цей час прагне оточити себе комфортом і приємними враженнями.

І навіть якщо у бурхливому вирі життя складно знайти час для цікавої книги — годину книжкового затишку можна створити просто у подорожі. Комфортний салон Volvo, цікава аудіокнига і час у дорозі — це все, що потрібно активній людині для приємної подорожі. Мозок також подякує, адже його потрібно тренувати не менше, аніж тіло у спортзалі.

АТМОСФЕРНІ ЗИМОВІ РОМАНИ ДЛЯ ЧУТЛИВОГО СЕРЦЯ

У холодну пору року хочеться оточити себе теплом та добрими історіями. Смачне какао у підстаканнику додасть емоційної атмосфери до книг, які відволікають від повсякденної метушні. Добірка зворушливих романів — саме те, що потрібно взимку цього року.

  1. Листи Різдвяного діда — Джон Рональд Руел Толкін. Той самий Толкін, який створив відомого «Володар Перснів». Упродовж 20 років писав листи своїм дітям на Різдво від імені Різдвяного Діда, описуючи власний побут на Північному Полюсі, своїх друзів і помічників.
  2. Ожинова зима – Сара Джіо. Таємничий роман про силу материнської любові.
  3. Вафельне серце – Марія Парр. Історія про двох дітей і їх бачення світу, пригоди і життя у норвезькому хуторі. Книга сподобається і дорослим, і їхнім дітям-підліткам. «Хто лише придумав цих дорослих! Що вони взагалі собі дозволяють - тягають за собою дітей з місця на місце, коли дітям цього абсолютно не хочеться!»

УЛЮБЛЕНІ ДИТЯЧІ КАЗКИ

Батьки знають, як непросто школярам у тривалих подорожах. А дорослим потрібно потурбуватися про їжу в дорогу, безпеку дітей в автомобілі і розвагах. Коли улюблені ласощі дітей вже зібрані в дорогу, а найбезпечніше дитяче автокрісло або бустер від Volvo встановлені — час для розваг. Діти із задоволенням послухають книги, де герої їхнього віку проживають різні ситуації і вчаться дорослому життю.

Добірка дитячих книг:

  1. Снігова Королева – Ганс Крістіан Андерсен
  2. Пеппі Довга Панчоха – Астрід Ліндгрен. Одна із найпопулярніших книг відомої шведської дитячої письменниці, що також є автором «Карлсон, який живе на даху» – улюбленої історіїмільйонів.
  3. Гаррі Поттер та філософський камінь – Джоан Роулінг

 

РІЗДВЯНІ ІСТОРІЇ ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Не лише дітям хочеться казки напередодні свят. Для дорослих також знайдуться різдвяні історії – десь смішні, а десь і повчальні. Подекуди навіть зухвалі, та без сумніву цікаві і чарівні.

  1. Різдвяна пісня в прозі, або різдвяне оповідання з привидами – Чарльз Діккенс
  2. Різдво і червоний кардинал – Фенні Флегг. Дивна та затишна казка про різдвяне диво. Головний герой, дізнавшись про свій невтішний діагноз, залишає Чикаго і їде у маленьке містечко, де в єдиному магазині хазяйнує червона пташка, а поштар доставляє листи у човні.

 

УЛЮБЛЕНЦІ, ЯКІ ЗМІНИЛИ НАШЕ ЖИТТЯ

Куди ж без домашніх улюбленців, з якими хочеться бути завжди поруч: вирушаючи у подорож, варто подбати про їх здоров’я та безпеку. З ременями безпеки для тварин від Volvo, кіт і собака завжди пристебнуті, а господарі спокійні. Чотирилапих друзів ми любимо за відданість і ласку, а ще – обмінюємося за чашкою кави смішними випадками з їхнього життя. Добірка, де головними героями є тварини – припадуть до серця любителям пригод і спокою, дітям і дорослим, господарям котів і собак.

  1. Пес, який змінив моє життя – Пен Фартінг. Історія заснована на реальних подіях. Ця книга – світовий бестселер, а сам автор визнаний «Людиною Року» у 2014 році за версією CNN. Строкова служба Пена Фартінга у віддаленому форпості в Афганістані назавжди змінила його життя. Вражений жахами місцевих собачих боїв, він втручається, щоб звільнити жертв. Одна з цих собак потрапляє до воєнної бази – і до серця Пена.
  2. Вуличний кіт на ім’я Боб – Джеймс Боуен. Біографічна повість колишнього безхатька Джеймса Боуена та рудого кота Боба, який допоміг головному герою змінити своє життя, стати відомим та позбавитися наркотичної залежності. Історію екранізували у 2016 році в однойменному фільмі.
  3. Диявольськигеніальноалкогольний пунш бажань – Міхаель Енде. Незграбні і чудні, але надзвичайно милі кіт та ворона рятують світ від двох злих чаклунів. Книга, на основі якої створили мультфільм «Вуншпунш».

БІЗНЕС-ЛІТЕРАТУРА, ЯКА НЕ ВТОМИТЬ У ДОРОЗІ

Для тих, хто не втрачає і хвилину часу, прагнучи дізнатися більше, бути в курсі останніх подій і розвивати бізнес – Volvo пропонує добірку найновішої бізнес-літератури.

  1. До біса бізнес «як зазвичай» – Річард Бренсон. Книга відомого мільярдера про соціально відповідальний бізнес. Це маніфест про допомогу людям та еко-системі, і що прибуток вже не є головною ціллю для успішних підприємців. Volvo рекомендує цю книгу, оскільки шведський виробник також прагне бути прикладом свідомого та сталого бізнесу. Наприклад, із липня 2020 року компанія Volvo Cars інвестує у технології блокчейн для відслідковування походження кобальту, який використовується у виробництві акумуляторів для електрокарів. Вона також досліджує впровадження блокчейн технології у сферу відстеження і зменшення викидів вуглецю.
  2. Машина, Платформа, Натовп. Як приборкати наше цифрове майбутнє – Ендрю Макафі, Ерік Бріньолфссон. Книга-резюме про дивовижний час у який ми живемо. Коли технологічний прогрес змагається сам із собою у темпах зростання, а людей все важче дивувати. «Є такий старий жарт: в майбутньому на кожному заводі залишиться всього два робітники – людина і собака. Обов'язком людини буде годувати собаку, а обов'язком собаки – стежити, щоб людина не торкалася машин». З історією про технорозвиток не доведеться сумувати, тим паче за кермом бренду, який роками першим впроваджує інновації.
  3. Uber. Інсайдерська історія світового панування – Адам Лашінскі. Книга про бізнес, який кинув виклик цілій індустрії та ввів поняття «уберизації» – інтеграції комп’ютерних технологій для взаємодії клієнта та постачальника.

 

ФІЛОСОФІЯ, ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ ТА СПОКІЙ

Подорожі наодинці – це можливість розміркувати про останні події, себе, ще нереалізовані ідеї, рішення – на обдумування яких бракувало часу. Цей час присвячено власному спокою і розвитку, філософським роздумам. А з системою безпеки City Safety від Volvo не доведеться нервувати за кермом – автомобіль у тривалій подорожі допоможе максимально.

  1. Європа очами снігового лева – Рінпоче Кхєнпо Кьосанг. Книга видатного буддійського лами, з історіями про його життя в Європі та роздумами щодо демократії, класичної музики та європейської культури загалом. Буддійські істини постають зовсім у новому вимірі, і саме це надихає поглянути на життя з абсолютно іншого боку.
  2. Критичне мислення: Аналізуй, сумнівайся, формуй свою думку – Том Чатфілд. Критичне мислення – необхідна навичка сучасної людини в епоху величезного потоку інформації з неперевірених джерел. Допоможе сформувати власну методику перевірки даних.
  3. Перинова ковдрочка та смаколики для втомлених нервів – Шона Нікіст. Коли оточуючі зіпсували настрій, ви втомилися і хочете спокою, а не «оце все»… Коротенькі історії, які авторка пише комфортно і «смачно» – як теплий какао для душі у зимовий вечір.

 

НАЛАШТУВАТИСЯ НА ПОЗИТИВ

Наостанок, декілька історій для поціновувачів іронії та тонкої сатири. Розумний британський гумор допоможе весело провести час у подорожі і наодинці, і разом з друзями.

  1. Як бути іноземцем. Шекспір та я – Джордж Мікеш. Англійський гумор по-угорськи: про життя емігранта у манірній Англії. «Якщо ви прогулюєтеся з приятелем, то не потрібно нічого говорити, хоч би ви гуляли й годинами; виходячи на прогулянку з собакою, викладайте їй всі останні новини».
  2. Один день з життя міс Петтігрю – Уінфред Уотсон. Лондон 1930-ті: розкішні вбрання, вечірки, любовні інтриги. Нічого з цього не було у житті міс Петтігрю до моменту, як вона знайшла нову роботу. Екранізовано у 2008 році.
  3. Ваша взяла, Джівс! – Пелем Вудхауз. Дотепна сварка двох гігантів думки: юного аристократа та його старомодного камердинера. «Тепер я розумію, що відчуває генерал, коли віддає наказ, а йому говорять, що полк сьогодні не в настрої».

Відправляйтеся у подорож разом із добіркою аудіокниг від Volvo – вона буде теплою і приємною. Гарних вражень та безпечних поїздок!

Прослухати різні аудіокниги від безлічі авторів можна за лінками: